jeugd thumb

Hummelo heeft op dit moment veel jeugd en dat willen wij graag zo houden. Daarom vinden wij het belangrijk om Hummelo in de toekomst ook aantrekkelijk te houden voor de jeugd. Wij willen daarom een luisterend oor bieden en gaan graag in gesprek met jeugd en jongeren om te praten over hun behoeften in Hummelo. Ben jij woonachtig in Hummelo en tussen de 13 – 18 jaar oud en wil je graag meepraten over wat er beter kan in Hummelo voor jongeren? Laat het ons weten!

Voorziening voor jeugd en jongeren

Er is een Cruyffcourt, een kunstgrasveld, en er zijn twee plaatsen met speeltoestellen voor de allerkleinsten. In Hoog-Keppel is een openluchtzwembad en een sporthal, daar zijn diverse verenigingen actief. Op dit moment zijn de voorbereidingen voor een fietscrossbaan in Hummelo in een vergevorderd stadium.

Onderwijs

Basisschool de Woordhof staat aan de rand van het dorp. Het heeft een ruim plein met veel speelmogelijkheden en vanuit school kijk je uit op de bosrand en over de velden. Het gebouw is in 2009 in gebruik genomen en biedt ook onderdak aan peuterspeelzaal "Hummeloord" en de naschoolse opvang. Voor het vervolg onderwijs gaan de leerlingen naar Doetinchem of Zutphen.

De dorpsraad wil zich inzetten voor de wensen van jongeren in ons dorp. Ten slotte moet iedereen zich thuis voelen in Hummelo!