Repair Café van start

In januari 2018 start het Repair Café voor Drempt, Eldrik, Hummelo en Laag- en Hoog Keppel in de huiskamer van de Stichting Welzijn aan de                                                Burg. Van Panhuysbrink 1e   Hoog Keppel.

Het Repair Café is een initiatief van de Stichting Welzijn Drempt, Hummelo & Keppel.

Een team van enthousiaste vrijwilligers staat klaar om, samen met u, uw huisraad te repareren. Daarmee bereiken we, dat we door het hergebruik van vaak nog goede spullen, onze afvalberg verkleinen. De ervaring in andere plaatsen leert ons dat vaak de defecte spullen en apparaten ‘opgelapt’ kunnen worden.

Wel belangrijk om te weten: het Repair Café is niet bedoeld als gratis reparatie-mogelijkheid. De fietsenmaker en de Gouden Schaar bijvoorbeeld moeten ook hun brood blijven verdienen! Het idee is dat u er zelf ook wat van leert. Bij fietsen, stoelen en kleding is het makkelijker om zelf mee te helpen dan bij apparatuur als magnetrons en cd-spelers. Dan kijkt u mee met het werk van de reparateur. En ze leggen graag uit hoe een apparaat werkt en wat er mis is.

Eventuele onderdelen bestelt en koopt u zelf. De regionale middenstand helpt u graag.

Aan de reparaties zijn geen kosten verbonden; een vrijwillige bijdrage voor bijvoorbeeld de aanschaf van gereedschappen wordt op prijs gesteld.

Natuurlijk is er tijd voor een kopje koffie en een praatje met zowel de vrijwilligers als de andere bezoekers.

En nog even dit..

In januari 2018 volgt nadere informatie over het Repair Café op de sites van de Stichting Welzijn en de Dorpsraden van Drempt, Hummelo en Keppel

Op 14 december om 19.30 uur is de eerste bijeenkomst van de vrijwilligers in de huiskamer van de Stichting Welzijn in Hoog Keppel. Dan wordt er onder andere gesproken over de  openingstijden van het Repair Café.

Bent u enthousiast geworden over dit initiatief en wilt u ook vrijwilliger worden bij het Repair Café, meldt u zich dan aan bij  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het Repair Café zoekt nog vrijwilligers met kennis van computers, tablets, smartphones en bijbehorende programma’s om gebruikersvragen op te kunnen lossen.