20160712-bestemming-pennekampweg-17

Dinsdagavond 12 juli kwam de Klankbordgroep Pennekampweg 17 (voorheen Zandewierde) voor het eerst bij elkaar. Deze klankbordgroep is opgericht na de 1e brainstormsessie in mei in De Gouden Karper. Naast vertegenwoordigers van Sité Woondiensten en de gemeente Bronckhorst waren enkele inwoners en bestuursleden van de Dorpsraad Hummelo aanwezig.
Het was een positief gesprek waarbij de inwoners constructief meedachten over de invulling van het pand en de samenstelling van de toekomstige groep bewoners. Uit de eerste bijeenkomst bleek al dat veel Hummelose bewoners graag wilden helpen dit project tot een succes te maken. Sité Woondiensten is bereid 2 x 2 appartementen samen te voegen tot twee 3-kamerwoningen ten behoeve van gezinnen van statushouders. Bovendien wil men de gezamenlijke ruimte en keuken op de begane grond handhaven. De technische uitvoerbaarheid wordt nader onderzocht. Verder krijgen starters uit Hummelo en directe omgeving voorrang bij de toewijzing van appartementen.

De gemeente Bronckhorst heeft een coördinator aangesteld voor o.a. het soepel laten verlopen van de inburgering en de inzet van vrijwilligers daarbij. Er wordt ingezet op 4 dagen ten behoeve van integratie, dus taal, cultuur, sport en spel e.d. De vijfde dag van de week kan door en met vrijwilligers worden ingevuld. Voor meer informatie kan men terecht op de website van de gemeente www.bronckhorst.nl 

Om vernieling en verloedering van het pand tegen te gaan worden enkele appartementen in gebruik gegeven bij anti-kraakbewoners. Zowel de gemeente als Sité hebben toegezegd de omwonenden op de hoogte te houden van belangrijke stappen zoals het anti-kraak wonen.
Wanneer de plannen verder uitgewerkt zijn, wordt opnieuw een bewonersbijeenkomst gehouden, naar verwachting in de laatste week van september.

Een ieder die belangstelling heeft voor het (tijdelijk) wonen aan de Pennekampweg volgens het Magic Mix concept, kan zich aanmelden bij Resy Rijpert van Sité Woondiensten (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Een Magic Mix project is een manier om verschillende type mensen gemengd te laten wonen.
Aan het inschrijven als belangstellende kunnen geen rechten worden ontleend aan toekomstige woningtoewijzingen.