Hummelo, prachtig gelegen in het landschap tussen landgoederen en landbouwgronden. Waar het goed toeven is, dankzij de vele wandel- en fietspaden. Maar hoe zag het landschap er vroeger uit en zijn er mogelijkheden om dit landschap op markante punten in ere te herstellen? En hoe kunnen we inwoners meer betrekken bij dit prachtige landschap?

IMG 3633Vragen die de komende maanden door studenten van de Hogeschool Van Hall Larenstein beantwoord zullen worden in een Landschapsbiografie voor Hummelo. Zij doen dat in het kader van hun studie en in opdracht van de Stichting Landschapsbeheer Gelderland. De werkgroep Natuur & Landschap (N&L) van de Dorpsraad is nauw betrokken bij het project.
Een landschapsbiografie, wat is dat dan? Het gaat om een onderzoek naar de geschiedenis van het landschap, de relatie met het dorp en zijn omgeving. Landschap is hierbij een breed begrip, van cultuurhistorie tot waterlopen en van wandelpaden tot bomenrijen. Ook komt de betrokkenheid van inwoners bij het landschap aan bod. Maar het belangrijkste is de doorkijk naar de toekomst, zijn oude elementen in ere te herstellen? En kunnen we het landschap zo beheren, dat we nog heel lang kunnen genieten van onze prachtige `achtertuin`.

Naar verwachting zullen de studenten eind december hun eerste adviezen en aanbevelingen gereed hebben en deze presenteren aan de inwoners van Hummelo. De studenten zullen de komende weken contact opnemen met Hummeloërs waarvan de werkgroep denkt dat zij veel weten over het landschap in onze directe leefomgeving.

Heeft u suggesties: de werkgroep Natuur en Landschap houdt zich aanbevolen!! Neemt u contact op met Ria Tolhuisen, Herman Pelgrom of Manon Klein Kranenburg. Of mail uw ideeën aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..