De Werkgroep Natuur en Landschap is weer bij elkaar geweest.

IMG 3633Er wordt een afspraak gemaakt met de gemeente Bronckhorst om o.a. te spreken over het Doesburgse pad. Dit is nog steeds niet afgewerkt en het eindigt bij de Rondweg op een levensgevaarlijke manier. We hebben met tevredenheid geconstateerd, dat meer inwoners van Hummelo zich zorgen maken over dit pad.
De haag die op de Nationale Boomfeestdag is geplant doet het prima. Met dank aan de conciërge van de Woordhof voor het sproeien! Nu blijkt echter dat er tussen de haag en het hek niet gemaaid kan worden en het gras hoog opschiet. Er wordt naar een oplossing gezocht: een bosmaaier. Wie kan ons helpen?

De werkgroep heeft ook ideeën over het opknappen en verfraaien van het landschap in en om Hummelo. Tenslotte zijn wij de werkgroep Natuur & Landschap. Daarbij wordt o.a. gedacht aan de zgn. `Paardenkolk` en de Grote Schuur. Ook de omgeving van De Weppel willen we verfraaien.

Zowel het behoud en de ontwikkeling van het Achterhoekse (coulissen)landschap als De Weppel worden in het Dorpsplan (zie elders op deze site) als erg belangrijk aangemerkt n.a.v. wensen/voorstellen van de inwoners. We willen ons daarom inzetten om zoveel mogelijk aan deze wensen te voldoen. Hiervoor moeten we eerst in overleg met de grondeigenaren. Ook het Waterschap heeft zich al bereid verklaard met ons mee te denken.

In het kader van Bronckhorst energieneutraal in 2020 is de werkgroep aangevuld door de heer Evert Goverde. Hij is bezig te onderzoeken of op het dak van De Woordhof zonnepanelen kunnen worden geplaatst om op die manier de energiekosten van de school te verlagen. Er heeft reeds een gesprek plaats gehad met de directeur van de school Michel Radditz. Inmiddels zijn offertes opgevraagd bij een installateur. Het zou mooi zijn als dit project met behulp van gemeentelijke subsidie kan worden gerealiseerd. Wilt u reageren op dit stuk, dan stellen we dat zeer op prijs. Uw reactie kan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..