Op de Nationale Boomfeestdag, afgelopen woensdag 12 maart, hebben 20 leerlingen van De Woordhof een beukenhaag geplant.

boomfeestdagSamen met de Dorpsraad Hummelo en ouders werd er hard gewerkt en werden in een uur tijd 475 beukjes geplant. Een prachtig resultaat.

De haag is al langer een wens van de dorpsraad en school om het zicht op de rondweg te verfraaien. In overleg met de gemeente is besloten om met vrijwilligers een beukenhaag te planten. En wat is er mooier om dit op de Nationale Boomfeestdag samen met de leerlingen te doen. Een enthousiaste groep kinderen ging flink aan de slag. Na een korte instructie kon de schop de grond in. In een vooraf gegraven gleuf ging het planten de kinderen makkelijk af. Maar met de prachtige zon in de rug kwamen er toch zweetdruppeltjes aan te pas bij het scheppen van al dat zand.
Toch was de klus in een goed uur geklaard. Als dank kregen de leerlingen een appel en een certificaat. De komende weken zullen de leerlingen de haag van voldoende water voorzien, zodat deze niet verdroogt. Ook het beheer van de haag pakt de dorpsraad samen met de school op. De Dorpsraad Hummelo bedankt alle leerlingen en ouders voor deze prachtige prestatie!