Sinds de invoering van het volume/frequentiesysteem in de Gemeente Bronckhorst, is het voor veel mensen lastig te onthouden welke container wanneer aan de weg moet. Als je dan ook de afvalkalender even niet binnen handbereik hebt kan de website van de Dorpsraad in vervolg hulp bieden: Op de homepage, direct onder de nieuwsberichten, staat een digitale afvalhulp.

afvalhulpOf u nu in de kern van Hummelo woont of in het buitengebied: in één oogopslag ziet u welke container het eerst aan de beurt is en op welke dag deze geleegd wordt. Houd er wel rekening mee dat op de haaldag zelf, de digitale kalender al weer opgeschoven is naar de volgende ophaalbeurt.

Een goede tip is om de startpagina van de Dorpsraad op te slaan onder uw favorieten, zodat u deze nuttige informatie in een paar klikken binnen handbereik heeft. Wist u trouwens dat de afvalkalender ook digitaal te bekijken is op de website van Berkel Milieu? Hier kunt u als gebruiker van een digitale agenda (computer of smartphone) een zogenoemd iCal-bestand downloaden, waarmee u alle ophaaldagen direct kunt uploaden naar uw digitale agenda.