Op dinsdag 3 april zijn een aantal bewoners van Hummelo bij elkaar gekomen. Dit betroffen zowel ouders van de voetballende kinderen als zij die overlast van het Court ervaren. Niemand is voor ontmanteling. Om op korte termijn toch tot een oplossing te komen, is het volgende voorstel aangenomen:

  1. Het Court voorzien van een afsluitbaar hek (gemeentelijke initiatief)
  2. Het hek om 10.00 uur te openen en om 20.00 uur te sluiten (particulier initiatief)
  3. Mocht het hek geplaatst zijn, dan kan de lijst met de personen die voor het openen en sluiten verantwoordelijk zijn, verder geactualiseerd worden ( momenteel al 20 tot 30 personen die benaderd kunnen worden). Ook heeft het hoofd van de basisschool de mogelijkheid geboden om aandacht voor werving te besteden middels het schoolnieuws en een intekenlijst op de school.
  4. Mocht er toch nog overlast zijn in de gesloten periode, dan dient er gebruik gemaakt te kunnen worden van een gezagsdrager.

Dit voorstel is inmiddels ingediend bij wethouder Paul Seesink. Mocht u ook mee willen werken aan het openen en sluiten van het hek, meldt u zich dan bij de Dorpsraad, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Bent u van mening dat de Dorpsraad nuttig bezig is en bent u nog geen lid, meldt u dan aan via het aanmeldformulier dat op deze site te vinden is. Het kost slechts € 5,00 per jaar.

 

*** UPDATE ***
Wethouder Paul Seesink heeft snel gereageerd op het voorstel tot beperking van overlast op het Cruijff Court. Hij vindt de opstelling van de bewoners bemoedigend en heeft mevrouw Tineke Vos gevraagd de zaken die door de gemeente geregeld moeten worden af te handelen (6 april 2012).