Een uitpuilende kledingkast en toch niks om aan te trekken? Een bekend fenomeen bij veel meisjes en vrouwen. Op donderdagavond 22 maart biedt Stichting Dorpshuis Hummelo de uitkomst: tweedehands kledingbeurs

P.C. Dorpsstraat (aanvang 19:30 uur, vrije entree). Compleet met kledingstylistes, stands met accessoires, een glaasje bubbels, muziek en een modeshow, zal de kerk bol staan van fashion. Op vrijdagavond de 16e en zaterdagochtend de 17e maart is er gelegenheid dameskleding, schoenen en accessoires aan te leveren voor de beurs bij café ‘FF naar Steef’.
Een mooie aanleiding om de kledingkast eens aan een kritische opruimbeurt te onderwerpen. De vergeelde bloesjes en uitgelubberde leggings mogen wat de organisatie betreft in de zak van Max. Juist bijzondere, eigentijdse, leuke kleding, accessoires, schoenen en sierraden dragen bij aan een geslaagde beurs. Anders dan bij andere kledingbeurzen gaat 50% van de opbrengst naar de verkoper zelf. Zo kunnen bezoekers en participanten een leuk kledingstuk op de kop tikken, maar ook verdienen aan de eigen inbreng. Oftewel: gratis shoppen. Met de andere 50% kan de Stichting wat spek op de botten krijgen voor alle activiteiten die nog op de planning staan.

Ook anders dan anders aan deze beurs is de aanwezige muziek en modeshow. Op de catwalk worden verschillende kledingcombinaties geshowd aan het publiek om inspiratie op te doen, maar ook bezoekers kunnen de (misschien wel net aangeschafte) stoute schoenen aantrekken en op de catwalk klimmen. Met deze extra’s en de aanwezige kledingstylistes, make-upadvies en verschillende stands, zoals gratis nagels laten lakken, zijn alle ingrediënten aanwezig voor een gezellige en fashionable avond. Hoewel mannen van harte welkom zijn, vallen ze niet onder de doelgroep en gaat het puur om dameskleding. Het aanleveren van kleding, schoenen en accessoires kan op vrijdagavond 16 maart van 20:00 tot 22:00 uur en op zaterdag 17 maart van 11:00 tot 13:00 uur bij café ‘FF naar Steef’ in Hummelo.

 

Dit artikel is overgenomen van de website van Dorpshuis Hummelo.